© Rootsville.eu

Dave Rosewood (US)
tiltle: No Rodeo In Rome
music: Country
release date: 2020
label: Aula Studios
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Dave Rosewood

© Rootsville 2020


Ondanks dat deze Dave Rosewood opgroeide in The Ozark Mountains verzeilde hij uiteindelijk toch in Zweden. Wat wel bij het oude bleef is zijn liefde voor country muziek alhoewel hij ook wel affectie heeft voor blues en rock 'n roll. Tijdens zijn reizen vond Dave liefde en verhuisde hij naar Europa. Omdat hij afwezig was in zijn geboorteland, groeide het verlangen om zijn eigen muziek op te nemen en uit te brengen. Dave schrijft en zingt over het leven dat opgroeit op het Amerikaanse platteland, zijn verre reizen en de mensen die hij ontmoet.

In 2019 bracht hij zijn debuutalbum "Gravel and Gold" hier in de Lage Landen onder de aandacht. Een album met een ode aan de 60-ties. Dave begon toen zijn 2019 Gravel and Gold-tournee door country-muziek terug te brengen naar zijn roots.

Ook zijn nieuwe album "No Rodeo In Rome" weerspiegelt zijn liefde voor country muziek en bevat 8 eigen originals. Het album werd vorig jaar opgenomen in de Aula Studios in Mariannelund in zijn huidige habbit Zweden. Zeven van de tracks zijn country nummers waarbij de eenzaamheid zich toch voelbaar maakt. Met "Canyons" brengt hij ons een instrumentaal nummer waar hij lijkt de zweven tussen de canyons. Eentje dat zou thuis horen als een track in een scenario van Quentin Tarantino.

Bij het beluisteren van "Sarah (The Cowboy Song)" is er ook een link te leggen met een zuiders Texaans gevoel mede dankzij Ulf Nilsson op zijn weemoedig klinkende fiddle. Openen doet hij lichtjes rockend met "Long Distance Love", eentje dat zo zou zijn kunnen weggeplukt uit de stijl die eigen is aan de Apalachen en de Ozarks. Als een echte cowboy in het zadel is er ook nog "Sunset" waar Dave een gesproken intro geeft alsof een Tony Joe White aan het woord is. Het nummer vordert dan richting countryfolk. Afsluiten doet hij met de onvervalste countryballad "Cowboy Moon" en zo bevinden we ons dan rond het kampvuur....

tracks:

  1. Long Distance Love
  2. Drinkin Man
  3. Two Steps
  4. No Rodeo In ome
  5. Canyons
  6. Sarah (The Cowboy Song)
  7. Sunset
  8. Cowboy Moon